'Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn, God ziet alles wat je doet allang in welbehagen aan!' - Prediker 9 vers 7

Mensen die mij kennen, noemen mij een foodnerd. Door mijn Bsc in Food Design & Innovation heb ik veel kennis van het ontstaan van producten, concepten en processen. Ik kook het liefste écht, maar ik weet ook goed hoe ik het beste uit food kan halen op beeld. Ik ben leergierig, denk in creatieve oplossingen en spelen met eten is mijn passie. Een tikkeltje perfectionisme zorgt er uiteindelijk voor dat al deze ingrediënten bij elkaar het beste recept vormen voor een allround foodstylist. De samenwerking met Karin geeft mij de vrijheid om ook creatief in een shoot mee te denken; met liefde vertaal ik de merkwaarden en look en feel van de klant in de aankleding en de stijl waarin we de producten fotograferen. 

 

Met heel mijn hart kan ik zeggen dat ik elke dag met vreugde een nieuwe set of locatie binnenstap om daar met onhandig zware gereedschapskist  - 'Ah, jij bent de loodgieter? de kraan zit rechts, haha!'  - vol keukentools het allerbeste uit een product of gerecht te halen. Op de vraag 'Wat is nou de leukste klus die je ooit hebt gehad?'  heb ik dan ook nooit een antwoord; het is juist de afwisseling die het zo leuk maakt. De ene dag is het dat ene basilicumblaadje en een druppeltje olie op een bol mozzarella, de andere week is het een tafel vol magische gerechten uit de nieuwste Airfryer. 

 

De veelzijdigheid hierin is ook terug te zien in mijn portfolio hieronder, maar er is meer! Bekijk de verschillende categorieën in het drop down menu onder mijn naam. 

 

Liefs, Marie 

Portfolio

Fotografie voor de Bunsbar Amsterdam 

Fotografie: Tobias Reymond Foto | Film

Styling: Renée Zindler

Menu fotografie voor Salsa Shop, gebruikt op Uber Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo. Styling en Foodstyling. 

Fotografie: Mees van den Ekart - Studio Mees 

AH BBQ vlees - packaging - Januari 2022

Bureau: Superunion 

Fotografie: Tobias Reymond Fotografie

Ruby Chocolate Drinks - Van Houten - Februari 2021

Bureau: SGK Anthem

Fotografie: Tobias Reymond Fotografie

Efteling Familiekookboek - Juli 2020

Receptuur: Suzanne Stougie

Fotografie & Styling: Cameron Studio

Uitgevrij: Unieboek het Spectrum 

AH Schepijs Range 

BEKROOND MET EEN GOUDEN VERTEX AWARD 2021 in de categorie FROZEN

Bureau: Millford

Fotografie: Tobias Reymond 

Sodas and Spirits, a premium mixing guide for bartenders presented by Coca-Cola.

Bureau: Contaínr Affaìrs

Fotografie: Studio Mees

Albert Heijn Stapelkorting Zomerweken - Instore communicatie

Bureau: TBWA

Fotografie: Tobias Reymond Fotografie

Receptfotografie inclusief flatlays van de ingrediënten voor Jouis

Fotografie: Mees van den Ekart

Core Visual voor No Fairytales 2019

Ontwerp: VoogdVormt

Fotografie: Total Creation

Alles in de pan - Deka Magazine september 2019

Fotografie: Cameron Studio

Styling: Color&Co